Franca slaat toe met een Hof van Peking

Maandag

14 juni 2021

Franca wint maar liefst 7 spelletjes aan tafel 1, maar eigenlijk is na het eerste spelletje de winnaar al bekend. Franca scoort in het eerste spelletje met een Hof van Peking op Oost  6000 punten en de rest wordt daarmee een amechtig achtervolgend peloton. Joop probeert met een windenslang nog wat terug te doen, maar het mag niet veel baten.
Aan tafel 2 wint Anja slechts twee spelletjes, maar wel met grote uitslagen en is daarmee tafelwinnaar.

De ranglijst van deze zesde periode kent na vanavond een nieuwe koploper!!!!!

uitslagen 14 juni 2021

Anton wint zeven keer, maar zelfs dat is niet genoeg

Maandag

7 juni 2021

Aan tafel 3 wint Anton maar liefst zeven van de 11 spelletjes die tot Mahjong leiden. Maar zelfs dat is niet genoeg voor de tafelwinst, want Joop gaat daarmee aan de haal met slechts drie gewonnen spelletjes. Bij die drie zit wel een klapper van 1088 op Oost, dat goed is voor 4352 punten.

Aan tafel 2 doet Franca ook haar best door zes spelletjes te winnen van de 10 die tot Mahjong leiden. En ze zit daarmee Joop op de hielen.

Aan tafel 1 zijn er vijf dode spelletjes van de twaalf gespeelde spelletjes. Marjon wint vier van de resterende zeven spelletjes.

Onze steun moet vanavond wel naar Leen gaan, die de pech had om met Joop en Anton aan tafel te zitten. Hij scoort een maximumscore in het negatieve. We zijn  er voor je Leen!!!

uitslagen 7 juni 2021

Offday Marjon maar de achtervolgers profiteren niet

Maandag

31 mei 2021

Vanavond toont aan dat aan de top komen wellicht makkelijk is, maar daar blijven iets minder makkelijk. Marjon stond met een straatlengte vooraan, maar eindigt vandaag onderaan in de dagscore.

De achtervolgers weten maar mondjesmaat te profiteren.

Aan tafel 2 scoort Anja al in het eerste spelletje 4352 punten, en daarmee legt ze de basis voor de dagwinst. Anton wint aan tafel 1 maar scoort in het eerste spelletje slechts 1000 punten en daarmee wordt hij een goede tweede.

 

uitslagen 31 mei 2021

Hermannetjes brengen geen winst

Maandag

24 mei 2021

Deze avond toont aan dat het niet loont om met Hermannetjes uit te komen. Zowel Marc aan tafel 1 (vier Hermannetjes), als Jack aan tafel 2 (met vijf Hermannetjes) eindigen bijna en helemaal onderaan.

Dat komt omdat er flink gescoord wordt: Anja in het laatste spel aan tafel 2 met een schoon tweelingen-spel: 3000; Joop met 3552, Johanna met 3840 en Marjon in het laatste spel aan tafel 1 met 4608.

Door deze laatste klapper wordt Marjon weer dagwinnaar en neemt een flinke voorsprong. Proficiat!!

 

uitslagen 24 mei 2021

Rentree Carlos een week uitgesteld

Maandag

17 mei 2021

Vandaag stevenden we weer op drie tafels af met de rentree van Carlos in het Mahjong-peloton.

Helaas was Carlos op het laatst verhinderd en daardoor waren er twee tafels van 4.

Ondanks dat Marjon vier spelletjes aan tafel 2 wist te winnen, moest ze het qua punten toch afleggen tegen Joop en Marc.

Aan tafel 1 was Jack met vijf gewonnen spelletjes de winnaar, al deed Anton met drie hermannetjes achter elkaar een dappere poging om dat tegen te gaan. 

 

uitslagen 17 mei 2021

Net geen drie tafels, maar wel een nieuwkomer

Maandag

10 mei 2021

We leken even zelfs drie tafels te hebben vandaag, maar uiteindelijk bleef het toch bij twee tafels.

Vandaag verwelkomen we Leen die voor de eerste keer echt meedoet.

Op tafel 2 wint Marc weliswaar 5 van de 11 uitgespeelde spelletjes, maar met slechts twee gewonnen spelletjes blijven zowel Anton als Marjon hem nog voor in punten.

Op tafel 1 geeft Franca les en ze is dan ook de enige die met positieve punten eindigt. Bovendien is ze afgetekend dagwinnaar. Proficiat!!

 

uitslagen 10 mei 2021

Weer NTS spelen

Maandag

3 mei 2021

Vanaf maart 2020 hebben we MahjongTimes.com gebruikt om een vorm van European te spelen. Maar dat was ver verwijderd van NTS.

Met de komst van MahjongFriendsOnline.com kunnen we wel weer NTS spelen. En we spelen niet alleen volgens de NTS-regels, maar ook de telling gaat weer volgens de clubregels, dus extra 2000 punten voor aanwezigheid. 

Deze eerste avond laat zien dat Marjon het NTS nog niet verleerd is. Ze wint afgetekend. Bravo!!

uitslagen 3 mei 2021