top of page

Huidig seizoen

2019 - 2020

Competitie gestopt

Vanwege het corona-virus is de clubcompetitie van 2019-2020 gestopt. Er is geen winnaar aangewezen voor het seizoen.

Het seizoen 2019-2020 is niet gestart en zal waarschijnlijk niet gespeeld worden.

Weeshuis gevonden

De avond begint voor Joop bijzonder goed. Spelend op oost een 13 wezen spel. Dat biedt natuurlijk perspectief.

Ronald start met een 1000 punter ... helaas niet op oost, maar toch.

Aan een andere tafel sist het door de wind ... is het een cobra of toch een wurgslang? Monique is hier de tafelwinnaar.

Anton heeft ook de avond van zijn leven. Hij staat de anderen nauwelijks een mahjong toe. Gelukkig heeft hij zelf de autosleutels ... anders had Franca hem naar huis laten lopen ... zeker weten!

Kortom er gebeurt veel ... en veel mooie spellen.

En als je denkt dat we er zijn, dan kom je bedrogen uit, want in het weeshuis is nog ruimte voor nog 13 wezen. Carlos maakt hem en passeert Joop net in de dagstand.

Beiden komen ze in de erelijst van de top-10 scores van dit speelseizoen. 

Meer weten ... kijk dan snel verder op de uitslagen van de speelavond.

Stage op Bali

Dat moeten we eigenlijk eens allemaal doen ... het werkt.

Ineke laat het zien.

Veruit de hoogste score van een volle bezetting. Gelukkig zijn er zes spellen. Een record avond.

Met de dagscore verwerft Ineke ook een plek in de top-10 hoogste scores van dit seizoen.

Ria maakt de seizoenshoogste score

Ria kon het niet laten ... Franca twee keer bovenaan in de beste scores van dit reguliere seizoen. Daar moet Ria toch te boven kunnen?

Nou dat deed ze.

Baas boven baas. 

In de rangschikking maakt ze een reuzensprong.

Aan de andere tafels ging het wat bescheidener aan toe. In de rangschikking leidt het nauwelijks tot stuivertje wisselen.

Aflossing van de wacht

Met opnieuw een verbetering van de hoogste stand van het seizoen neemt Franca in een direct duel de eerste plaats over van Joop. Nog net niet de 10.000 punten grens.

Franca prijkt nu twee keer in de top-10 beste scores van dit seizoen. 

Ook Monique doet goede zaken en ook haar dagscore vinden we terug in de top-10 beste scores.

Drie koningen ... draken

De eerste speelavond van het kalenderjaar, drie koningen en vier tafels van vier.

Lies plaatst zich in de top10-lijst met haar dagwinst. Een mooi pung-spel met veel verdubbelingen leiden tot de maximale score van 2000 punten.

Aan dezelfde tafel maakt Victor een aantal hele mooie mahjongs.

Het gaat allemaal ten koste van Marc die de hoogste score van het seizoen behaalt, maar dan aan de andere kant.

Afscheid van het jaar en van Annet en Ed

De laatste speelavond van het jaar is tevens de laatste speelavond van Annet en Ed. Zij gaan de club helaas verlaten. Begonnen wordt dan ook met het maken van een groepsfoto van de aanwezige leden. De zelfontspanner op de camera van de Iphone blijkt voor Jack bijna een brug te ver, maar uiteindelijk kan de foto worden gemaakt.

Ed maakt nog even een blijvende indruk door zeven van de elf spelletjes te winnen. Dat is goed voor de winnende dagscore.

In de ranglijst blijft de top-drie de aanstormende Ed nog net voor.

Aan de andere tafels zijn er ook nog een aantal veel-scorers: Anja scoort zeven Mahjongs, Anneke zes Mahjongs, Marjon vijf Mahjongs en Jack ook zeven Mahjongs.

En zo wordt 2019 afgesloten met oliebollen van Anneke en een gezellige speelavond, maar ook helaas met het afscheid van twee van de gezelligste spelers.

Wij wensen Annet en Ed het allerbeste en wellicht nog een keer tot ziens op het Oostpoorttoernooi!!!

Heerlijk avondje is er bijna weer ...

Vandaag gespeeld aan vier tafels. 

Aan sommige tafels was het werkelijk een eenacter show. Nino en Monique speelden de hoofdrol.

Met hun eindscores waren zij goed voor een plek in de top10 van dit seizoen.

In de ladder neemt Franca de tweede plek over van Marc.

Niet één, niet twee, maar liefst drie bezoekers

Nog nauwelijks zaten we aan tafel en we werden verrast door drie dames die eens kwamen kijken wat wij op de maandag toch uitspoken.

De één keek toe, de ander bracht geluk en de laatste tenslotte nam een plek aan één van de tafels in.

De dames spelen geregeld in huiselijke kring mahjong zo kregen wij te horen.

Wie weet sluiten ze bij ons aan. Eerst gaan ze nog op reis.

Nu terug naar de tweewekelijkse gang van zaken.

Vier goed gevulde tafels. Geen superhoge scores ... wel een aantal geschikt voor de kelder van onze ladder. Om niet te ontmoedigen wordt deze lijst natuurlijk niet gepubliceerd. We blijven positief, toch?

Dagwinnaar werd Marc. Aan deze tafel werd zo vlot en met weinig remises gespeeld, dat alle winden konden rondwaren. Maar was het voldoende om Joop ook maar enigszins te bedreigen? Nee, dat niet; Joop was aan zijn speeltafel de sterkste van de avond. 

Verder deden Ed en Lies goede zaken.

Tenslotte mag Anneke in dit rijtje niet ontbreken. Een mooi pung-spel met veel verdubbelingen en punten bracht haar eindtotaal boven de 1000!

Vijf tafels van drie

Een stevige uitbreiding van het bestand met de dagstand was nodig. Immers we hadden vijf tafels met drie spelers nodig. Leden die wat later kwamen en leden die wat eerder weggingen.

Maar dat mocht de pret niet drukken. Er werd hard met de stenen gesmeten. Gevolg aflossing van de nummer 1. (Eindelijk ...)

Vandaag traden drie leden (voorlopig) toe tot de top 10 scores van dit seizoen.

Joop lost Marc af op de eerste plek met een mooie top 8 plaats, Ineke sluit de rij en Franca heeft de beste dagscore van het seizoen.

Vijf volle tafels

Vandaag vijf volle tafels.

En er sneuvelen records. Goed het seizoen is nog jong en toch zijn er drie tafel winnaars die hun score in de voorlopige top-10 lijst zien verschijnen.

Aan de onderkant zien we ook drie nieuwe uitslagen ... maar die laten vanwege de moreel niet zien.

Joop is dankzij een drakenslang de dagwinnaar. Hij laat in de grafiek een mooie logistische groei zien. Heeft hij zijn verzadigingspunt bereikt of gaat hij voor de toppositie? We zullen het zien op volgende verenigingsavond.

Nino is terug en laat zien dat hij het mahjongen niet verleerd is. Verder doet Lies goede zaken met twee keer een zuiver tweelingenspel.

Bijkomen van het toernooi

Nog nauwelijks bekomen van het toernooi mogen we alweer aan de plank. 

Het tempo van spelen is weer vertrouwd en oh oh wat een gezellige tafel bij Jack. Wel gek dat daar nog een vrije plek is en niemand wil daar zitten?

Je kunt merken dat Anton afgelopen zaterdag zich zat te verbijten. Vanavond maakt hij dat ruim goed. De dagwinst gaat naar hem toe.

Joop heeft de opwaartse lijn van afgelopen zaterdag verder gestalte gegeven ten koste van de eerder genoemde Jack. Twee keer een duizend ponder met Jack op oost.

Carlos begon de avond goed met een dertien wezen in de wachtstand op oost, maar helaas was dat het enige wapenfeit van deze avond. Geen enkele mahjong was hem gegund. Toch houdt hij een positief gevoel over aan deze avond.

Ed heeft honger

Na de gezellige uitstap van afgelopen week is de honger van Ed nog steeds niet gestild. Hij neemt de helft van de mahjongs voor zijn rekening. Simone had aan dezelfde tafel een wachtend dertien wezen spel.

Aan de tafel voor drie lust Marjon de heren Ronald en Jack rauw. Een grote draken spel maakt gehakt van de spelers. Marjon is de dagwinnaar en lijkt klaar te zijn voor het open Delfts kampioenschap van zaterdag 5 oktober. Yes!

Monique heeft deze avond de meeste mahjongs van iedereen, maar liefst zes. De overige drie laat ze met gezonde tegenzin over aan de overigen.

Aan de laatste tafel worden veel kongs gemaakt, maar meetellen ...? Ho maar ... veel remises.

Zelfs de eindstand aan deze tafel is nagenoeg dicht bij nul.

Naast de top-10 scores is er nu ook een rangschikking met daarin het gemiddelde aantal punten per avond en het aantal gespeeld door de speler.

Een blokje kaas ...

Vandaag worden de aanwezige leden getrakteerd op o-lijven, lever-worst en andere versnaperingen. Maar wie trakteert wie aan tafel?

Franca pakt met een kongroof en met oost een mooie mahjong. Maar aan het eind van de avond is het toch Anton die met de buit er vandoor gaat.

Bettina maakt de hoogste score van vanavond met een 1000 ponder, nota bene op oost.

Aan de derde tafel start Anneke zeer sterk met drie mahjongs op rij, waarna Marc en Joop afwisselend het stokje overnemen.

Marc maakt een mooie mahjong met twee verborgen pungs, een kong op de plank en eenvoudige stenen. Twee verdubbelingen waar je niet zo snel aan denkt.

Welkom bij seizoen 2019 - 2020

Na een adempauze van een maand start het reguliere seizoen.

Marc ontvangt de wisselbokaal voor de competitiewinst van vorig seizoen.

De tellers staan bij iedereen weer op 0. Iedere staat er weer goed voor ...

15 Spelers zoeken hun tafel op. De stenen worden geschud en gestapeld. De teerlingen worden geworpen. Waar gaat de muur open? De planken worden gevuld ... het spel kan beginnen.

Wie gaat er met de eerste dagwinst aan de haal?

De eerste mahjongs worden gemaakt.

Eindelijk staat Ronald op het punt een mahjong te maken. De juiste steen wordt geworpen. En ja hoor mahjong ... met een chow. Maar dan rekent Ronald buiten de met oost spelende Marc. Hij maakt mahjong met een pung. 

En het is weer die zelfde Marc die later op de avond een 13-wezen op de plank tovert. Een onschuldig lijkende groene draak ... er was toch al een pung gevallen?

Een tafel verderop laat Nino zich gelden en Ed maakt met oost een mooie score. Aan de laatste tafel is het Annet die met de winst er vandoor gaat.

Please reload

bottom of page