top of page

Geïnteresseerd?

Vanwege het corona-virus is het mogelijk om op onze speelavonden langs te komen na contact via mahjongdeoostpoort@gmail.com

 

Wilt u leren Mahjongen of gewoon eens even kijken wat voor spel het nu toch wel is? Kom gerust langs op een van onze speelavonden. We zullen u graag laten zien hoe het spel gespeeld wordt en als u het ook wilt leren spelen dan starten we een leertraject waarlangs u het spel vaardig kunt worden. U wordt dan door een doorgewinterde speler begeleid. Meestal blijken nieuwe spelers na drie of vier avonden zelfstandig verder te kunnen. Hebt u het spel sneller onder de knie, mooi! Maar duurt het wat langer, geen probleem we hebben geen haast

Bent u niet in de gelegenheid om bij onze gezellige vereniging langs te komen of wilt u gewoon iets meer over Mahjong weten zonder gelijk een avond weg te moeten dan zijn er op het internet legio plekken waar het spel wordt uitgelegd en ook zijn er boeken over te koop.

We beperken ons hier tot het noemen van de videocursussen van Jelte Rep (in Nederland bekend als "dokter Mahjong"). U vindt ze via deze link: http://www.mahjongboek.nl/les-van-jelte.

Veel mensen denken bij Mahjong op de computer aan het patiencespel dat zeer bekend is. Dit heeft echter niets met Mahjong te maken anders dan dat de stenen van het Mahjongspel voor dit spelletje worden gebruikt.

Kent u het Mahjongspel al en wilt u het graag op de computer spelen dan is een heel goed programma 4Winds Mahjong. Dit programma komt met veel voorgeïnstalleerde spelregels van Mahjongvarianten en is volledig instelbaar naar welke regels u ook maar wilt.

Zie deze link: https://www.4windsmj.com/intro.htm

bottom of page