top of page

Huidig seizoen

2018 - 2019

Bettina meldt zich

Vandaag de laatste speelavond van dit seizoen. De hitte is verdwenen en de stenen kletteren weer.

Maar liefst 17 spelers deze laatste avond.

Bettina heeft de scorekaart goed bestudeerd. Bravo. Vandaag pakt ze meteen de eerste plek.

Het scoresheet kwam hokjes te kort bij Carlos, Eileen en Marc. Maar liefst 17 spelletjes zonder remise werden afgewerkt. 

In de maand augustus wordt er niet gespeeld.

We zien elkaar weer op maandag 2 september.

Ria is back

Het einde van het seizoen nadert. Deze voorlaatste avond van het seizoen laat RIa zich weer zien.

Met het nodige adrenaline! Gelukkig weten de spelers aan haar tafel haar in toom te houden.

Vanavond ook een oefentafel. Een korte inleiding in de NTS regels en er wordt gespeeld. Bettina veel geluk, maar vooral veel plezier toegewenst.

De heren worden ingepakt

Vandaag brengt de loting vier tafels. Aan twee van deze tafels treffen Monique en Colette ieder drie heren, En dat hebben de heren geweten. De dames pakken de winst ... en Monique zelfs de dagwinst.

Aan een derde tafel doet Franca goede zaken. Zij loopt ruim 4000 punten in op de koppositie.

Zet zij deze lijn voort?

Ineke's grote draken

Wat een geweldige avond voor Ineke.

De laatste twee keer moesten we helemaal onderaan de dagscore om Ineke te vinden. De score van vorige week was helaas de laagste score van het seizoen tot nu toe en zie wat er vandaag gebeurd is.

Een prachtig drakenspel levert 2000 punten op en tevens de status van dagwinnaar.

De 7388 punten verdienen een fraaie 9e plek in topscores van dit seizoen.

Hartstikke goed.

De familie Anneke en Joop complementeren de eerste drie van de avond.

Kop en staart

Vandaag hebben we allemaal de eer om de hoofdattractie van Alphen, Marjon, te feliciteren met haar geweldige prestatie. Met een prachtige laatste ronde wist zij gelouterde spelers de loef af te steken en met de eerste plaats te strijken.

 

We zijn vanavond precies met 16 spelers; het lot wijst de koploper van de ladder, Marc en Marjon naar dezelfde tafel! Maar helaas daar is speler zeventien en Marjon is zo vriendelijk om te verhuizen. Een geluk voor Marc natuurlijk, want Marjon gaat gewoon verder waar ze in Alphen gebleven is. De ene na de andere mahjong rijgt ze aaneen.

Aan een tafel van vier laat Carlos de ene hoge score na de andere hoge score noteren, waaronder een limietspel van 1000 punten. Maar is dat genoeg om Marjon achter zich te houden en winnaar van de dag te worden?

Carlos slaagt er deels in, want er valt een kop-staart limietspel aan een tafel van drie; nota bene met oost.

De enen en negens waaien zo binnen bij Marc. Met een eindscore van 7864 verovert hij een plek in de top10.

Aan de downunder kant zijn helaas ook twee scores in het rijtje van 10 geraakt. Het kan verkeren.

Met nog vier speelavonden te gaan lijkt het er op dat Marc afstevent op zijn hoogste klassering. Gaat het hem lukken? Of wordt het weer als vorige jaren die eeuwige tweede plek. Eén ding is zeker ... hij gaat in juli niet ver weg.

Maar ook een bekende spreuk uit de sport ... het kan alle kanten op ... je weet gewoon niet hoe een steen kan vallen.

Strijd van de "Titanen"

Na twee keer afwezig te zijn geweest is Marc terug. Aan zijn eerste plaats is niet getornd. Vandaag krijgen de uitdagers Franca en Jack opnieuw een grote mogelijkheid. Het lot heeft ze samengebracht aan één tafel.

Enfin een heuse strijd van de Titanen.

Aan een andere tafel bijt Anja het spits af met een heuse maximum score. Aan het eind van de avond houdt ze nog 7910 punten over, hetgeen een plaatsje krijgt in de top10 scores tot nu toe van dit seizoen. Een nieuw overzicht van de top10 is te vinden op de pagina met de dagscores.

En hoe is het nu vergaan aan die tafel van de Titanen? Simone de vierde speler wond er geen doekjes omheen. Zij was de beste deze avond en Marc? ... Die liep geen kleerscheuren op.

Verandering in de top van de ranglijst?!

Terwijl ranglijstaanvoerder Marc in Casablanca van een lekker temperatuurtje zit te genieten, heeft Franca een tweede kans om Marc voorbij te gaan. Zal het deze week wel lukken???

 

Aan vijf tafels wordt er gespeeld. Jack scoort met vijf verdubbelingen de hoogste spelscore van 1536.

De kat is van huis en dansen de muizen dan op tafel?

Ranglijstaanvoerder Marc is vandaag niet aanwezig en dat geeft achtervolger Franca de mogelijkheid om dichterbij te komen. Of dat gelukt is?

Vorige week werd Lies nog slechts tweede. Deze week pakt ze vrij overtuigend de eerste plaats. De score van 1024 op Oost in het eerste spelletje aan tafel, helpt daarbij aardig mee

Ze stormt als nieuwe speler ook de top 11 van hoogste scores binnen (op positie 11).

Vandaag werd er snel gespeeld. Tafel 2 en 3 slaagden er zelfs in om een volledig rondje van de vier winden te spelen. Tafel 4 speelde slechts twee spelletjes minder

Bestuurloos

Hoelang is het geleden dat van alle bestuursleden er geen aanwezig was tijdens een clubavond? Vandaag moeten we het zonder het bestuur stellen.

Aan vier tafels wordt gestreden om de eer en de dagscore. Aan één tafel is zelfs een parenstrijd.

De hoogste score is 736 ... en dat wordt behaald aan twee tafels.

In de totaalrangschikking zijn een paar kleine verschuivingen.

15 april was de 17e speelavond.

Marc staat sinds speelronde 13 in de stand zoals die in de vereniging gehanteerd wordt bovenaan. Als we nu op een andere wijze naar de stand kijken, dan zien we dat Franca geregeld op kop ligt.

Voorbeeld:

Alleen de 13 hoogste scores tellen mee. Franca 41268 gevolgd door Marc op 40257 en Ronald 23394.

De slechtste twee en de beste twee rondes tellen niet mee. (Dus de midden 13). Franca 22907, Marc 20451 en Ronald 7475.

Eileen in de top10

Een fijne opening aan een tafel voor 3. De 2000 punten scores blijven maar komen. Allereerst Eileen en later ook nog Joop.

Kortom Eileen pakt de dagscore met een 7000+ score. Goed voor een plek in de top10 van dit seizoen (tot nu toe).

Wie volgt volgende keer?

Ria in de top10

Het heeft even geduurd, maar Ria heeft het te pakken. Met een +7000 score heeft zij nu een plek in de top10 te pakken van beste uitslagen. Ook in de ranglijsten maakt ze flinke sprongen naar boven.

Hoe verging het de rest? Kijk bij de uitslagen ....

El Niño

Geen of nauwelijks wisselingen.

Wel was Joop even iets verlaat. Maar geen nood. Nino wachtte geduldig tot Joop er was alvorens hij als El Niño toesloeg.

Vandaag nieuw gezicht ... Lies. Na twee spellen om te oefenen heeft ze de slag te pakken. Het resultaat is in de stand verwerkt.

Opschudden

Afgelopen twee speelavonden was het rustig in de rangschikking. Echter vanavond wordt de boel goed opgeschud. Na 5 speelronden fier aan kop te hebben gestaan doet Franca met frisse tegenzin voor even afstand van de eerste plek. Marc, de dagwinnaar neemt haar plek in.

Tevens is de eindscore van 11 646 punten de op één na hoogste van het seizoen. Alleen Simone wist een hogere score te maken.

De grootste sprong in de rangschikking wordt gemaakt door Max. Hij tuimelt vanaf plek 14 de top 10 in. Ook zijn eindscore is goed genoeg voor een plaats in de top 10 hoogste scores van het seizoen (plaats 7).

Wij hebben nu 13 speelavonden gehad. Wij zijn zo'n beetje op de helft van het speelseizoen. Tijd om wat statistieken er bij te halen.

Er zijn vijf spelers (is toch 25% van alle seizoensspelers!) die alle 13 avonden acte de presence hebben gegeven. Vier spelers hebben één avond aan zich voorbij laten gaan. En zes spelers komen tot elf verschijningen. Kortom een goede opkomst.

Er zijn veel leden die nog geen heel speelseizoen bij de Oostpoort aangesloten zijn. En hoe doen zij het?

In de top-10 score lijst prijken de namen van Jack, Ronald en Max, naast die van Anneke, Franca, Simone en Marc. Voorwaar een mooi resultaat! Zij durven te spelen.

Aan de onderkant (niet gepubliceerd) komen we ze ook tegen. De top-10 waar het minder goed mee ging. Ook daar de namen Jack en Max. Zij zijn daar in goed gezelschap van Anneke en Simone.

Halen we bij iedereen de beste vijf en de slechtste vijf resultaten weg (minstens elf keer spelen) dan krijgen we weer een andere lijst.

(Hier in komt Anneke precies op 0 punten uit. Zij heeft 5 keer in de plus gescoord en 5 keer in de min. De overige twee avonden speelde ze aan de lestafel.)

Eén verandering in de top-10

Ging het vorige keer om veranderingen in de top-5. Nu lijkt er rust in de top 10. Enkel Joop en Marjon wisselden van plek.

Opvallend was dat in de stand van de dag de bovenste twee van één en dezelfde tafel komen. Achtereenvolgens werd een spel '13 wezen' en een 'jade' spel verwezenlijkt.

Franca wist haar troon voor de vierde achtereenvolgende keer te behouden.

Geen veranderingen in de top 5

Vandaag volle bak! Maar liefst vijf tafels volledig bezet.

Het zesde spel is uit de plastic verpakking gehaald. Volgende keer wellicht.

Het was een rustige avond, want de eerste vijf hebben elkaar ongemoeid gelaten. Geen verschuivingen.

... 2019; de eerste speelavond

Na een korte stop gaan we in 2019 verder met onze onderlinge competitie.

Na de vele wisselingen op plek 1 begint er rust te komen in de rangschikking. Bij de eerste vijf wisselen alleen Ronald en Marc van plek.

Ook verderop in de rangschikking zijn een aantal plaatswisselingen. De grootste sprongen komen op naam van Joop en Max.

Laatste speelavond van 2018

Vandaag laat Ronald zien wat hij kan. Met speels gemak pakt hij niet alleen de titel 'dagwinnaar', maar stijgt ondertussen ook naar plaats twee.

Franca weet zich op de eerste plaats te handhaven ...

En Colette ... ? Die laat zien dat ze niet voor niets het Oostpoort toernooi gewonnen heeft. Ze maakt een prima comeback.

En daar is nummer 7

Tja, het was maandag Black Jack ... van top naar flop???

Het liep niet bij Jack ... en dan ben je opeens niet meer op één.

Franca neemt de eerste plek over ... en daarmee wordt zij de zevende van dit seizoen. Wie volgt ... ?

6e koploper

Tja, kan je een avond niet ... word je van je troon gestoten. Dat overkomt Simone. Daarmee hebben we weer een nieuwe koploper. De zesde van dit seizoen. Wie volgt? Of houdt Jack het langer dan één keer vol?

Rising star: Ria!!

Ze komt bij de positieven.

November ...

In de hitte van de verwarming wordt deze avond gespeeld.

Nee er is geen jaarvergadering, maar wel heel veel remises. Daarom lijkt het of er nauwelijks gespeeld is.

Ronald mag zich weer dagwinnaar noemen en stijgt naar plaats twee.

Voor de eerste keer dit seizoen is er geen wisseling aan de top. Simone houdt heldhaftig vast.

De blaadjes van de bomen

Eindelijk wordt het een beetje kouder buiten, maar sommigen zullen direct terug verlangen naar het warme weer. Aan de tafels gaat het ontstuimig toe. De stenen zijn gewassen (dank aan allen die een doos voor hun rekening namen) en het ene bijzondere spel na het andere bijzondere spel wordt (bijna) gemaakt.

Simone zit met pretoogjes aan tafel. Wat bedoelen we in mahjong land toch met schoon spel?

Grootste stijger vandaag is Simone, tevens de nieuwe nummer 1.

Colette wint toernooi, maar hoe vergaat het haar vandaag ...?

Na het voor Colette zo goed verlopen toernooi is het vandaag business as usual. Strijd om de verenigingstrofee.

Eerst even vergaderen ... en we kunnen aan de (steen)slag.

De stand zegt nog niet zo veel ... na vier speelrondes. Grootste stijger is Franca, maar liefst 10 plaatsen.

Vandaag is Ria voor het eerst weer aanwezig en zij laat weten "ons een poepje te laten ruiken". Na twee uur spelen weten we wat ze er mee bedoelt ... eerst oefenen Ria!

En Colette ...? Laten we het zo zeggen, zij geeft ons een voorsprong.

Nog even oefenen voor het jaarlijkse toernooi

Nog een paar nachten slapen voor ons jaarlijkse toernooi.

Een groot aantal heeft zich opgegeven en oefent vanavond voor de laatste keer.

Wie weet ... geeft de oefening genoeg vertrouwen voor zaterdag.

Ronald laat van zich spreken ....!

Appelgebak ... de vereniging bestaat 10 jaar

Vandaag bestaat de vereniging 10 jaar. Johanna en Max hebben appelgebak gemaakt! Lekker.

En aan tafel?

Wederom is er een oefentafel. Joop en Monique zitten hier als ervaren spelers bij. Hoewel er een stand is opgemaakt, telt deze (voorlopig) niet mee in de competitiestand.

Simone wist met de laatste steen van de levende muur een mahjong te maken. Gelukkig voor de anderen was het geen verdubbeling, want ze had al een heel mooi bijzonder spel. Tweelingen van enkel en alleen bamboo.

Aan de tafel van drie werden respectievelijk Jean-Paul en Marjon tafelwinnaar.

En aan top van de stand daar sprong Jean-Paul over Anton Z. heen naar de bovenste plek.

Welkom bij seizoen 2018-2019

Na een hete pauze van een maand is een ieder voldoende uitgerust om aan een nieuw clubseizoen te beginnen.

Anton K. en Carlos vervoegen zich aan de opleidingstafel en de overigen spreiden zich over vier tafels.

Na de eerste schermutselingen kan de stand opgemaakt worden.

Anton Z. pakt de leiding. Nu nog een seizoen volhouden.

Please reload

bottom of page